Digitale Bruisplekken

In Buurtcentrum de Schakel zijn de Digitale Bruisplekken actief en organiseren wij het hele jaar door cursussen voor beginners en gevorderden, daarnaast organiseren wij inloopspreekuren voor bewoners met digitale vragen.

Het project draait om eenvoudige digitale vaardigheden met als uitgangspunt, dat u uw eigen digitale zaken voortaan zelfstandig kan regelen, maar het is meer dan dat.

Door het voor & door bewoners principe, draagt het ook breder bij aan de sociale infrastructuur van de wijk met hieronder een opsomming van onze activiteiten.

Openbare computerruimte

Elk buurtcentrum, dus ook de Schakel, heeft een openbare ruimte voor u ingericht waar u als bezoeker gratis gebruik kunt maken van de daar aanwezige computers.

Inloopspreekuur

Elke maandagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur organiseren wij een inloopspreekuur. Dit doen wij voor alle bewoners met digitale vragen. Wij helpen u bij het invullen van gegevens op digitale formulieren. Ook wanneer u softwareproblemen heeft met Smartphones, Tablets, iPad of laptops helpen wij u graag. Daarnaast geven wij op afspraak huiswerkondersteuning voor cursisten die bij ons een cursus volgen.

Cursussen voor beginners en gevorderden

De cursussen zijn onderverdeeld in een:

Beginnerscursus: We gaan er in de cursus van uit dat u nog geen kennis heeft van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het Internet, de e-mail en u leert uw bestanden netjes te ordenen. Ook leert u werken met een tekstverwerkingsprogramma.

Gevorderdencursus: We besteden eerst aandacht aan wat u heeft geleerd in de beginnerscursus. Daarnaast richten we ons op het online werken met de programma’s die Google ons gratis biedt zoals My Drive, Documenten enz. en leggen de voordelen daarvan uit.

Ook organiseren we in overleg met de cursisten vervolgcursussen met extra aandacht voor bijvoorbeeld Excel of een fotobewerkingsprogramma.

De cursussen zijn in principe gepland op dinsdagmorgen en dinsdagmiddag en op woensdagmorgen.  De ochtendcursus wordt 1 x per week van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven. De middagcursus van 13:00 tot 15:30 uur.

De prijs (excl. het lesmateriaal) bedraagt slechts 25 euro voor 10 lessen. Dit is mede mogelijk gemaakt door giften van het Oranjefonds en ondersteuning van verschillende partners, zoals Dock, MiraMedia en Wijkconnect.

Ook hebben wij een samenwerkingsverband met DigiWijs in Utrecht.

Onze docenten staan klaar om u te helpen wegwijs te worden in de digitale wereld.

Bruisplekken zijn aanwezig in de Schalm, de Schakel en in de Bibliotheek van Vleuterweide, dus keuze genoeg voor u.

Voor meer informatie of aanmelding voor een cursus kunt u contact opnemen met Marcel Vos telefoonnummer 06-13108085 of via het e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

Om senioren – zeker in deze tijd waarin de meesten waarschijnlijk veel thuis zitten – goed en veilig op weg te helpen in de onlinewereld kunt u de volgende artikelen raadplegen :  https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/internetveilligheid-senioren