Computercursussen gaan weer van start in Vleuten, De Meern

Buurtcentrum De Schakel, computercursus

In diverse buurtcentra organiseren wij het hele jaar door cursussen voor beginners en gevorderden. Het project draait om eenvoudige digitale vaardigheden met als uitgangspunt, dat u uw eigen digitale zaken voortaan zelfstandig kan regelen, maar het is meer dan dat. Door het voor & door bewoners principe, draagt het ook breder bij aan de sociale infrastructuur van de wijk.
In de week van maandag 23 maart 2020 starten wij weer met computer- en iPad cursussen voor beginners en gevorderden.

Deze worden gegeven in:
De Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten (Beginners, gevorderden, gevorderden plus-cursus en een Ipad cursus)
De Pijler, Bovenpolder 80, De Meern (beginners- en gevorderdencursus)
De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern (beginners- en gevorderdencursus en een Ipadcursus)
De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50, Vleuterweide (beginners, gevorderdencursus- en een gevorderden plus-cursus)                                      

De cursussen zijn onderverdeeld in:
Beginnerscursus: We gaan er in de cursus van uit dat u nog geen kennis heeft van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het Internet, de e-mail en u leert uw bestanden netjes te ordenen. Ook leert u werken met een tekstverwerkingsprogramma.
Gevorderdencursus: We besteden eerst aandacht aan wat u heeft geleerd in de beginnerscursus. Daarnaast richten we ons op het online werken met de programma’s die Google ons gratis biedt zoals My Drive, Documenten enz. en leggen de voordelen daarvan uit.
Gevorderden plus-cursus: In overleg met de cursisten organiseren wij vervolgcursussen met extra aandacht voor bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma of een Excelprogramma daarbij gaan we in op uw wensenlijstje. 
iPad cursus – Heb je altijd al meer over je iPad willen leren? Kom dan naar de iPad training! We helpen je te ontdekken wat de iPad allemaal kan en hoe je er nog meer plezier aan kan beleven. Onderwerpen als het instellen van je internet verbinding, e-mail, foto’s, boeken lezen, spelletjes etc. komen aan bod.

De cursussen zijn in principe gepland op maandagmiddag, dinsdag, woensdagochtend en de donderdagmiddag. De ochtendcursussen worden 1 x per week van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven. De middagcursussen van 13.00 tot 15.30 uur. De prijs (excl. het lesmateriaal van 15 euro) bedraagt slechts 25 euro voor 10 lessen.

U kunt zich aanmelden bij:
Marcel Vos 06-13108085,
Yvonne den Ouden 06-43050919 of via
het e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.